Tanulóink naplóiból

Tanulóink által Facebook csoportunkban vezetett naplóikba nyerhetünk betekintést

Varga-Hajdú Andrea

Kedves leendő csoporttagok, üzenem Nektek,hogy ne izguljatok, jó helyen vagytok!

A mi tanfolyamunk a mai napon ért véget (sajnos). Azt gondolom,hogy a csoport nevében írhatom, hogy nagyon jó volt. Varga Zsuzsanna tanárnő fantasztikus. Minden óra úgy telt el, hogy azt éreztük valami klubban vagyunk és nem órán, ennek ellenére rengeteget tanultunk és fejlődtünk.

A tananyag felépítése super. Lényegretörő, nagyon átlátható. Minden feladat és gyakorlat úgy épül fel, hogy észre sem veszed, hogy tanulsz. Gratulálok a tematika kidlgozásához.

Szóval bátran vágjatok bele, nem lesz haszontalan. Én sokkal többet kaptam általa, mint amire számítottam.

Egy alap német nyelvtudás nem árt, ha van, mert akkor sokkal könnyebb és gyorsabb elsajátítani az anyagot, amit persze megtanulni lehetetlenség 5 hét alatt, de a miénk, akkor és ott vesszük elő, ahol szükség van rá.

Mindent köszönök! Már csak egy vágyam maradt, elérni Sándort! Üdv. és jó tanulást mindenkinek!

Geszti Olga

Már régóta nézegettem a CV Prof oldalait,és eldöntöttem,hogy belevágok. Így beíratkoztam a német nyelvoktatásra. Mert már tényleg csak a nyelvtudásom hiányzik a külföldi munkához,de az nagyon. Varga Zsuzsanna tanárnő nagyon kedves, segítőkész. Olyan érzésem van,mintha már régebbről ismerném,mert olyan közvetlen.Itt tényleg nincs feszengés az órák alatt. Sajnos én két órán nem tudtam részt venni,így van mit bepótolnom. A tananyag nagyon hasznos, amit még most sikerült kinyomtatni. Viszont az már biztos, hogy vinni fogom magammal,ha sikerül elhelyezkednem. Amit még külön megszeretnék köszönni Zsuzsannának,hogy még egy kis műszaki segítséget is kapok,pl milyen kábelt vegyek,hogy csatlakozzam kábellel.

Varga-Hajdú Andrea

Zsuzsától sok hasznos tanácsot kaptunk, mind a tananyag elsajátításával, mind a kinti élettel kapcsolatosan. Nekem ez nagyon szimpatikus, mert úgy tapasztalom a tanárnő nem csak leadja az anyagot, hanem azt szeretné, ha azt a legjobban és egyszerűen el is tudnánk sajátítani. Én már tanultam németet, de az eddigi tanáraim közül Ő az, aki a számomra legérthetőbb módon vezet rá a lényegre. Általa kerülnek helyre olyan dolgok, amiket eddig tudtam, de nem igazán értettem, hogy miért. Kezd az az érzésem kialakulni, hogy nagyon jó helyen vagyok!

 

Ujj Bernadett

Ismerkedtünk az álláshirdetésekkel. Emailben kaptunk újabb hasznos tananyagokat, aminek nagyon örültem. Az órák alatt pedig sok hasznos tanácsot kapunk, ami nekem nagyon szimpatikus. kellemesen telnek a tanórák és hasznosan. A gyakorlatiasság a cél. Senki sem feszeng, ami nekem egy pozitív élmény. Mivel korábban szinte minden tanulócsoportban amiben részt vettem, a tanulótársaim és magam is feszültek voltunk az órák alatt, ugyanakkor a tananyag nem mindig volt érthető. Itt logikus és könnyed minden.

 

Tóth László

Az órát elöször a házifeladat megbeszélésével kezdtük, majd gyakoroltuk a ragozásokat amit a múlt órán vettünk, ezt követöen a rendhagyó igékkel foglalkoztunk. A harmadik leckében az állláshirdetések értelmezését, és az álláshirdetésre való jelentkezés bövebb változatát néztük át, majd mondatokat gyakoroltunk a rendhagyó igékkel. Házifeladatként egy részletesebb bemutatkozó levél írását és egy német álláshirdetés fordítását kaptuk.

A Tanárnö nagyon jól és érthetöen elmagyarázza az anyagot.

Vámos Mónika

Sajnos vége lett az utolsó 15.órának.Gyorsan elszaladt ez a 15alkalom.A házi feladattal kezdtünk,aztán ismételtünk,majd az óra végén a telefonos interjút gyakoroltuk.Én nagyon jól éreztem magam az órákon.Hiányozni fognak az órák,és a tanfolyamtársak.Köszönök Mindent Tanárnőnek!

Emberné Gyöngyi

Nagyon gyorsan nagyon jó hangulatban eltelt az öt hét amit tanárnő az -az Rompos ZSuzsanna tanárnő tartott . Ez úton nagyon szeretném megköszönni azt a nagytürelmet segitőkészséget bátoritást amit a tanárnötöl kaptunk .Nagyon szépen köszönöm . Nagyon jó volt a csoporttal is tanulni ,nagyon kedves embereket és nagyon segittőkész volt mindenki a másik iránt. Mégegyszer köszönök mindent . A most induló tanulóknak kitartást kivánok.

Kovács Tamás

Meglepően kellemes csalódás volt az első Német óra csütörtökön este. Nem bíztam a Skype-on keresztül való tanulásban, de rájöttem, hogy jobb, mint egy nyelviskolába beiratkozni. Itt nem kell utazni, nem dumálnak mellettem és nem kell írni csak másolni az üzenetekből.

Horváth Erzsébet

Először is nem gondoltam volna,hogy ilyen nehéz lesz….elengengedni

Az utolsó óra Ismétléssel telt és mai órán mindeki gyakorolhatta a telefonos interjút.

El kell mondanom,hogy 5 hét alatt hihetetlen a fejlődés amin átmentünk.

Ez a tananyag olyan konkrét és olyan nagy segítség amit garantáltan sehol nem tud az ember elsajátítani,rengeteg kifejezés,szó és persze találkoztunk a hivatalos részével szerződéssel,fizetési papírral,lakcím bejelentővel.Hihetetlen hálás vagyok,hogy itt lehettem és persze a társaimnak mert nélkülük nem lett volna ilyen jó.

Végül a tanárnőnek aki mindig türelmes és tudását valamit megélt tapasztalatait megosztotta velünk.

KÖSZÖNÖM,HOGY RÉSZT VEHETTEM HA TEHETNÉM MÉG FOLYTATNÁM.

Sok sikert mindenkinek aki belevág,óriási pozitív löket és élmény:)

Mándi István

Nem hittem,hogy ezt fogom egyszer mondani,de SAJNÁLOM,hogy vége van ennek a tökéletesen kifejlesztett oktatási formának!

Örülök,hogy ennyi nagyszerű,értékes embert megismerhettem mind a kedves és megértő,mind pedig az aranyos,jókedvű pajtikáim személyében!!Köszönök mindent,amit a csoporttól kaptam és azt kÍvánom,hogy SIKERÜLJÖN MINDENT ELÉRNI NEKTEK ÉLETBEN,AMIT SZERETNÉTEK,KITŰZTETEK!!
Még egyszer: NAGYON KÖSZÖNÖM!

Kondor Kata

Állásinterjút olvastunk fel, értelmeztük. Majd ezután Zsuzsa tanárnő volt a munkaadó és 1-1 társunk a munkára jelentkező, és a telefonos interjút gyakoroltuk. Nagyon ügyesek voltak mindketten. Könnyebb volt megérteni amik elhangzottak, legalábbis részemről. De valószínű mindenki bele fog rázódni a párbeszédbe is.

Érdekes ilyen módon tanulni egy nyelvet, teljesen életszerű kivitelben.

Elismerés a tanárnőnek, nagyon pörgősek az órák. Leköti a figyelmünket és meghozza az étvágyat a tanuláshoz.

Megbeszéltük hogyan és milyen telefonkártyát, inernetkártyát érdemes vásárolni, ha szükségs. A munkaszerződés, lakcímbejelentő, idegenrendészeti bejelentő lap szavait fordítottuk le. Előző órák anyagainak ismétlése következett. Már magunktól alkottunk mondatokat. Nagyon örülünk a sikerünknek.

Orsós Ferenc

A mai óra is ismétléssel kezdődött. Ennek meg is van az eredménye, mert már mindenki jól és gyorsabban válaszol a Tanárnő kérdéseire. Repül az idő. Észre sem vesszük és németül beszélünk. Egyre jobban. Szabadság és betegszabadság igénylése volt a mai téma. A következő órán még bemegyünk a konyhába is egy kicsit. 

Bán Melinda

A negyedik óra után ha még lehet fokozni még nagyobb izgalommal vártam a következőt. Átismételtük az eddig átvett szavakat,kifejezéseket,múlt időt,majd rátértünk a jelentkezés esetleges reakcióira,pozitív és negatív kimenetelű válaszokat egyaránt szemügyre vettünk. Ezek után a telefonos interjút állítottuk össze. Jól haladunk a cél felé, holnap folytatás!

Pallagi Renáta

Ezen a reggelen olyan párbeszédeket olvastunk amelyek a szabadnapkéréssel , illetve a felmondással voltak kapcsolatban.Pozitív és negatív kimenetelűre is találtunk példát.Ahogy eddig is, most is párokba csoportosítva olvastuk fel őket. A házi feladatként feladott fordítást és dialógokat is megbeszéltük.

Sok-sok párbeszéd, és még több új szó jellemezte a mai óránkat. Megbeszéltük a házi feladatként feladott dialóg értelmezését és a párbeszéd fordítást is. Volt lehetőségünk gyakorolni párbeszédeket a szobalányok világából. Ismét sorra kerültem a telefonos interjú kapcsán. Legközelebb már a konyhában elhangzó kifejezéseket fogjuk tanulmányozni.

 

Bíró Patrik

Eljött az a bizonyos utolsó óra.Sajnálom hogy máris vége pedig még csak most kezdtük el. 🙁 Megkaptunk mindent tudást ami szükséges lesz a kinti munkavállaláshoz. Persze ez mindenkinek a saját szorgalmán fog múlni hogy hogyan kamatoztatja. Nagyon örülök hogy belevágtam a tanfolyamba. Ezt így nem lehet leírni hogy menniyre jó. Ezt ki KELL próbálni! Minden ismerősömnek ajánlani fogom aki szeretne nyelvet tanulni,gyorsan és hatékonyan!

Minden jót kívánok a csoporttársaimnak!

Köszönöm a CVPROF csapatának hogy részt vehettem.

Bliznák Judit

Sokat beszéltünk és gyakoroltunk még az utolsó pillanatokban is. Örülök a fejlődésemnek és a csoport fejlődésének is
🙂

Megvallom eléggé izgultam, milyen emberekkel fogok tanulni, de álmomban sem gondoltam, hogy ennyire szimpatikus lesz mindenki. Nagyon nagyon jó csapat volt ez és nagyon sajnálom, hogy csak ennyi ideig tartott a tanfolyam. Köszönök Zsuzsának is mindent, nagyon jól tanít, öröm a tanulás vele 🙂 . Virágcsokrot küldök az öltözőjébe 🙂

Szuper volt az anyag is, semmi felesleges dolog nincs benne, csak is hasznos szavak és szituációk. Mindig magamnál tartom majd a kinyomtatott verziót!
Sok sikert Mindenkinek! Aki még hezitál belefogjon-e a tanfolyamba, csak biztatni tudom! Megéri!!!