Temesvári Sándor - Karrier szaktanácsadás

A Turizmus-Vendéglátás és Kereskedelem során elengedhetetlen a vásárlókkal, vendégekkel és az ügyfelekkel való emberközeli hangnemben történő kommunikáció. Ezt és az üzleti szellemet szüleimtől megörökölve indultam pályautamra.

Már a 80-as évek közepe óta, 10 éves koromtól családi vállalkozásainkban dolgoztam a Balaton északi részén, majd vendéglátóipari tanulmányaimat befejezve a 90-es évek végégig. Magyarország után a 90-es évek végétől 15 éven keresztül Németországban és Ausztriában szereztem vendéglátói tapasztalatokat, új munkaadói és dolgozói gondolkodás módot, életszemléletet.

15 évnyi ausztriai és németországi munkatapasztalataim mellett nem utolsó sorban magas szintre tudtam fejleszteni a korábban már Magyarországon megalapozott német nyelvtudásomat.
A német nyelvtudás hiányát, saját káromon kellett megtapasztalnom. Első németországi munkahelyem végeztével újra állást kerestem. Sajnos nem tudtam megfelelően kommunikálni az új, magam és munkámat még nem ismerő munkaadókkal. Nagyon nehéz volt, de sokat tanultam tanárnál és azután a valós életben.

Német nyelvtudásomnak köszönhetően később már gond nélkül ment az ausztriai álláskeresésem, a kommunikáció az új munkaadókkal és hivatali ügyeim intézése.
A valóságban azt is megtanultam, hogy miért is magától értetődő Ausztriában, hogy még a mosogatónak is értenie és beszélnie kell a német nyelvet. Ez lehet hogy sokaknak furcsa, de Magyarországon is magyar nyelven kell kommunikálnia a mosogatónak a főnökkel, a tulajdonossal már az álláskeresésekor, a munkavégzése során pedig a kollégáival.

Hosszas ausztriai munkavállalásom során volt szerencsém megtapasztalni, hogy ott is vannak jó és rossz munkahelyek. Ezt is bizonyítják azok az ausztriai munkaügyi pereim, amelyek mindegyike más és más munkaadói vagy munkahelyi problémákból adódtak. A sok rossz tapasztalatot mind lelkileg, mind anyagilag is nagyon nehéz volt túlélnem, többször is a padlóról kellett felállnom. Ezek során viszont rengeteg tapasztalatot szereztem, s a munkaügyi pereimet már Magyarországról is intézni tudtam és mindegyiket meg is nyertem.

Ausztriai álláskereséseim során már 22 évvel ezelőtt használtam az osztrák álláshirdetői portálokat, és sokszor az utolsó megspórolt pénzemen szúró próbaszerűen utaztam ki munkát keresni. Sajnos már akkor is nagyon nehezen tudtam a munkákat azokból elérni.

A miért-re akkor jöttem rá, mikor több munkahelyemen is találkoztam közeli és messzi országokból érkező kollégákkal (horvát, bosnyák, lengyel, török, szlovák, román, egyiptomi), akik elmondták, hogy ők is nézik ezeket a portálokat. A nagy álláskeresői konkurencia miatt is fontos, hogy ausztriai álláskeresésünk mihamarabbi ausztriai munkába állást eredményezzen, mert bizony komoly felkészülést kíván.

Tervet készíteni és azt sikeresen megvalósítani nem egyszerű feladat.
15 évig gondoltam azt amit sokan mások is, hogy állást keresni mindenki tud, letölteni egy önéletrajz-sablont, írni pár sort egy bemutatkozó levélben és azt az internetes hirdetésekre kiküldeni… ennél könnyebb nem is lehetne… de sajnos sokszor még csak negatív választ, vagy bármilyen munkaadói visszajelzést sem kaptam. Mindazonáltal a hirdetések folyamatosan fent vannak még az interneten. Rossz tapasztalataim során eszméltem rá, hogy az osztrák munkaadók nem fognak visszaírni az álláskeresőnek hogy mi a hiba az önéletrajzával, fotójával, vagy a bemutatkozó levelével, hanem egyszerűen törlik azt, és nézik a következőt.

Közel 15 évnyi ausztriai és németországi munkatapasztalataim után, magyarországi és ausztriai munkaerő közvetítő irodáknál vezető szaktanácsadóként és álláshirdetői portálok szerkesztőjeként és kivitelezőjeként dolgoztam. Ezeken a területeken hasznosítani tudtam a külföldi munkavállalásom és életvitelem során megszerzett vendéglátói tapasztalatokat, új munkaadói dolgozói gondolkodásmódot, életszemléletet. Ezeknek a tapasztalatoknak köszönhetően tudom, hogy gondolkodik az álláskereső és a munkaadó, hogyan működik az álláskeresési folyamat Ausztriában és miket várnak el az osztrák munkaadók egy külföldről érkező álláskeresőtől. Megtanultam milyen formában és stílusban kell megírni egy önéletrajzot, bemutatkozó levelet amit az osztrák munkaadók azonnal elfogadnak, amivel az álláskereső 100%, hogy felhívja magára a munkaadók figyelmét és válaszra bírja azokat egy munkalehetőséggel kapcsolatban.

Így született meg 2010-ben Magyarországon elsőként, és azóta is egyetlenként a CV Prof online Karrier Iroda, amely már a nevében is jól mutatja, hogy nem végzünk közvetítői tevékenységet!
Első célkitűzésünk az álláskeresők felkészítése a sikeres ausztriai álláskeresésre, amelynek célja a mihamarabbi és sikeres munkakezdés.

Szolgáltatásainkat az ausztriai hotelekben és vendéglátó egységekben fellelhető szobalány, mosogató, konyhai kisegítő, szakács, felszolgáló/báros, masszőr és házmester állásokat elérni kívánó álláskeresők részére fejlesztettük ki.

Ingyenes és személyre szabott szaktanácsadásaink mellett végzünk még speciális szakmai német nyelvi felkészítést is, amely kizárólag az ausztriai álláskeresésre, munkavégzésre és hivatali ügyek intézésére specializálódott.
Emellett okleveles szobalány képzéseket is tartunk, amely akár a speciális szakmai német nyelvi felkészítéssel is kombinálható.

A sikeres és gyors ausztriai álláskereséshez és munkába álláshoz 2010-ben elsőként fejlesztettünk ki egy teljesen új és személyre szabott álláskeresési formát, az “iPAK” álláskeresési rendszert, amellyel az álláskeresőinknek közvetlen kapcsolata lesz az ausztriai hotelekkel. Rendszerünkkel álláskeresőink nem az interneten látott, mindenki által a világon elérhető álláshirdetésekre jelentkeznek.
iPAK álláskeresési rendszerünk sokkal gyorsabban, akár 2-3 nap alatt is ausztriai álláshoz juttatja az álláskeresőket, mintha közvetítő irodához fordulnának vagy a saját erejükből folytatnának álláskeresést. Hiszen minden álláskeresőnek gyorsabb és olcsóbb lehetőség kell, hogy eljuthassanak az ausztriai hotelekhez és az adottságaiknak megfelelő állást kapjanak akár pár napon belül.

Ön is gyors ausztriai,németországi vagy svájci hotel munkát szeretne?