Varga Zsuzsanna – Német nyelvi felkészítés

A német nyelvet még az általános iskolában kezdtem el tanulni, majd egy kéttannyelvű gimnáziumban folytattam.

Bár nagyon szigorúan számon kérték rajtunk a nyelvtant, szerencsére biztosítottak anyanyelvű tanárral konzultációs órákat is, ahol kötetlen beszélgetést folytathattunk, olyan tanárokkal, akik magyarul egyáltalán nem tudnak. Ezek az órák voltak a kedvenceink, amelyeken viszonylag kevés nyelvtudás segítségével meg kellett magunkat értetnünk és fény derült rá, hogy nem kell minden mondatnak tökéletesnek és nyelvtanilag kifogástalannak lennie.

Egy párbeszéd során sokkal nagyobb szerepe van annak, hogy az embernek mondanivalója van és elég bátor ahhoz, hogy belekezdjen a beszélgetésbe.

Az egyetemi évek alatt sikerült fél évet Németországban töltenem, ahonnan visszatérve megcsináltam a felsőfokú nyelvvizsgát.

Egy év szaktanári tapasztalatot követően, amit egy Debreceni szakiskolában szereztem, egy kertépítő cégnél helyezkedtem el, ahol az osztrák üzleti partnerekkel tartottam a kapcsolatot.

A következő munkahelyemen még nagyobb hasznát vettem a német nyelvtudásnak, a németországi Vodafone ügyfélszolgálatán dolgoztam, napi 30 hívást intéztem osztrák, német és svájci ügyfelekkel.

A CV Prof Online Karrier Irodával 2011-ben találkoztam. Temesvári Sándor és Sághi Ildikó elmondta milyen jellegű tanfolyamra gondoltak, és azonnal megtetszett az ötlet. Nagyon örültem, hogy úgy taníthatom majd a nyelvet, hogy nem kell a tanulókat fölöslegesen a nyelvtannal gyötörnöm, hogy a tanulásnak célja van, mégpedig az, hogy tanulóink elhelyezkedhessenek Ausztriában és jobb körülmények között megfelelő fizetést szerezhessenek.

Különösen örömmel tölt el, hogy az óráink felszabadult hangulatban telnek és jókedvűen tudunk tanulni.

A CV Prof Karrier Iroda folyamatosan fejlődik, odafigyel a tanulók igényeire és fejlesztésekkel igyekszik a legmegfelelőbb tananyagokat kialakítani számukra.

Jelentkezzen következő csoportjaink egyikébe